BUSINESS CONSULTING
חשיבה עסקית בניהול היבטים כספיים של העסק
מחלקה לניהול פרויקטים בתחומי התיירות ומלונאות
שנים של הצלחות בליווי עסקי וארגוני של סוכני נסיעות, ארגונים וחברות, מאפשרות לי להוביל אתכם לבניית זהות ארגונית מגובשת שמאפשרת מערך תפעולי מקצועי שלם ודרך ברורה שמספקים לכם עצמאות וחוסן עסקי ואישי, הצלחה והגשמה.
תכנית-אב המייצרת זהות תיירותית ייחודית ומובחנת לישוב שלכם, יכולה להפוך אותו ליעד מבוקש עבור מבקרים ותיירים, להניע את הכלכלה ואת התעסוקה, לייצר ערכים מוספים בהיבטים של תדמית "גאוות יחידה" ולשים אתכם על המפה על כל המשתמע.
מהי תכנית אב לתיירות ואיזה שינוי היא יכולה לקדם בישוב שלכם?
תיירות היא מכלול האתרים, הנופים, הטבע, האטרקציות ועסקי האירוח וההסעדה המספקים למבקרים חוויית נופש והפוגה במשך זמן שהותם כאורחים במקום המתוייר.
תיירות היא הסימביוזה בין המעגלים של נותני השירות הישיר והעקיף והיא מאפשרת מעגלי תעסוקה ופרנסה לעובדים, לספקים ולנותני שירות שונים.
תיירות היא ענף יצוא שנמצא במגמת צמיחה עקבית מזה למעלה מעשור וישובים רבים שואפים להשתלב בו בשל היותו ענף עתיר ידיים עובדות המשמש כעוגן משמעותי לתעסוקה רב-גילאית ובחתך סוציואקונומי נרחב.
ברוב המקרים, מתהווה התיירות סביב נוף, אוצרות טבע, היסטוריה, מורשת, אמנות ואופנה. יחד עם זאת, עם חשיבה יצירתית ומעוף, כל ישוב יכול למצוא את העוגן התיירותי שלו ולקדם בשטחו, תיירות בת-קיימא, יציבה ומתחזקת, במטרה לחזק את העוגן התעסוקתי שלו ולהבטיח צמיחה כלכלית ארוכת טווח.
תכנית אב היא תכנית מנחה הקובעת את המדיניות התכנונית ואת ההמלצות לפיתוח מיטבי בתחום השיפוט של הרשות המקומית.
על תכנית האב לסייע בידי הרשות לגבש את הזהות התיירותית של המרחב ולהגדיר מהו הערך המוסף התיירותי הייחודי של הרשות ומה ימשוך למרחב תיירים ומבקרים.
תכנית האב מתווה את הדרך להכנת תכניות מפורטות ולקידום המסלול התכנוני. ההמלצות שלה מתבססות על ניתוח המצב הקיים ועל אפשרות ההתאמה בינה לבין תכניות המתאר הארציות או המחוזיות. התכנית גם מגדירה קווים מנחים לתשריטי תכנון ופיתוח.
תוצרי התכנית הם: הגדרת הרעיון הכללי (הקונספט), הבסיס למיתוג העירוני/אזורי, תשריטים, דו"חות מסכמים, המלצות פיתוח ופרוגרמה ראשונית למרכיבי תכנון מפורט.
בתכנית האב יש התייחסות למרכיבי טבע, נוף, היסטוריה ומורשת, למרכיבים אנושיים וחברתיים, למרכיבי תיירות בעלי אפיון נושאי, לנגישות ועורקי תחבורה, ליחסי הגומלין וההשלכות על תחומים כמו מסחר, חקלאות ומרכזי מגורים, לפיתוח של מוקדי לינה, לחיזוק "כושר הנשיאה" של המרחב, לביסוס התיירות הקיימת ולפיתוח מוצרי תיירות חדשים.